Van kérdése? (+96) 595-088

Projektinformációk

Projekt teljes költsége: 199 904 800 Ft

Európai Uniós támogatás: 169 919 077 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt azonosító száma: EFOP-1-2-9-17-2017-00059

Kedvezményezett: NYITOTT KAPU-VÁR TÉRSÉGI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT

Megvalósítás helyszíne: Kapuvári járás, Kapuvár

Konzorciumi partner: Szociális Projektinkubátor, Közösségi Akció és Kutatás Alapítvány

A projekt célja

A projekt célja a Nyitott KAPU-VÁR Társégi Szociális Szolgáltató Központ, mint konzorcium vezető, valamint a Szociális Projekt Inkubátor, Közösségi Akció és Kutatás Alapítvány, mint konzorcium partner által az elmúlt évek során tervezett, a nők számára a munka és magánélet összehangolását, valamint a munkába állást segítő információk és tudás átadása oly módon, hogy közben a munkaadók és szakmai szervezetek is megfelelő tájékoztatásban részesüljenek a munka és család összeegyeztethetőségének fontosságáról. 

A projekt során megvalósításra kerülő tevékenységek:

KOMMUNIKÁCIÓS AKTIVITÁSOK, SZEMLÉLETFORMÁLÓ TEVÉKENYSÉGEK:

Helyi munkaadók és szakmai szervezeteik tájékoztatása, érzékenyítése, együttműködések kialakítása keretében „woman in work-shop”, amely a munkáltatók számára szervezett érzékenyítő workshop, meghívott előadókkal jógyakorlatok bemutatásával egész napos rendezvények keretében. Állásbörze szervezése egyéni kompetenciák felmérésére alkalmas diagnosztikai eszköz segítségével személyes tanácsadással kiegészítve.

Szakmai helyi rendezvények, találkozók szervezése a célcsoport számára a női foglalkoztatásban kiemelt szereppel bíró helyi szervezetekkel, szakmai kamarákkal, vállalkozói szervezetekkel: Woman in work szakmai nap keretében kerekasztal szervezése a helyi szervezetek és civilek bevonásával.

Atipikus foglalkoztatási formák és rugalmas munkaszervezési módok helyben való elterjesztésének ösztönzése, elfogadottságának erősítése egész napos rendezvények keretében: Hatékonyan és rugalmasan a munka világában rendezvény célja az atipikus foglalkoztatási formák és rugalmas munkaszervezési módok bemutatása, dolgozó nők élménybeszámolójával gazdagítva. Állásbörze szervezése jó példák (dolgozó családanyák) bemutatásával, motivációs előadásokkal, önéletrajzírási előadással, workshopokkal.

Nők társadalmi és gazdasági szerepvállalásában rejlő lehetőségek és előnyök helyi bemutatása, valamint a társadalmi sztereotípiák lebontása, a nők és férfiak változó szerepeinek tudatosítása érdekében tájékoztató napok és/vagy előadások, és/vagy kampányok, események, akciók szervezése keretében Női motivációs és sikernap megrendezése egész napos rendezvény keretében ismert és sikeres nők, helyi vállalkozók bemutatásával. „Sikeres Ádámok, elhivatott Évák” kampányfilm forgatása, valamint Flash-mob szervezése.

A nők vidékfejlesztésben, térségfejlesztésben, gazdaságfejlesztésben betölthető szerepének új, illetve hagyományos ágazatokban és szakterületeken kínálkozó lehetőségeit jó gyakorlatok bemutatásával valósítjuk meg.

Család és KarrierPONT

NŐI INFORMÁCIÓS ÉS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT LÉTREHOZÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE keretében formális és nem formális képzések, fejlesztések kerülnek lebonyolításra: A változó női és férfi szerepek bemutatását célozva Női sátor kerül kialakításra. Kifejezetten nők számára személyes hatékonyságnövelő tréning valósul meg, amely célja a karriertervezés, karriermódosítás, álláskeresés, vállalkozóvá válás elősegítése. A megfelelő hivatás, a munka és magánélet megfelelő összehangolása céljából elengedhetetlen, hogy a nők megfelelően ismerjék kompetenciáikat, ezért megtörténik a képességek és készségek felmérése, majd munkaszocializáció megszerzését segítő program is megrendezésre kerül. Az Apa-Akadémia célja a változó nemi szerepek tekintetében felmerülő problémák átbeszélése tréning, klubfoglalkozás keretében, valamint külön foglalkozunk a 8-10 éves iskolás gyerekek nemi életre való felkészítésével is – könnyítve ezzel is a dolgozó nők mindennapok során felmerülő feladatait, segítséget nyújtva a családoknak. Fontos továbbá, hogy nem minden helyzetben tudnak megnyílni a résztvevők megfelelően, ezért egyéni, személyre szabott konzultációk is megrendezésre kerülnek továbbá olyan témákkal is foglalkozunk, amelyek a 21. század rohanó és stresszes napjaiban egyre gyakoribbak: családon belüli erőszak, patchwork-family kérdése, gondolkodásmód váltás, burn-out.

 

Szakemberek

A munka-magánélet összehangolását elősegítő, a családi élet fejlesztésére hivatott egyéni és csoportos tanácsadások, információ átadás, egyéni, személyre szabott konzultációk.

Egészséges életmód

Egészségvédelem, a tipikusan női betegségek zavarok megelőzése, kezelése. Egészséges életmód tanácsadás, jó példák, követendő gyakorlatok.

Gyermekfelügyelet

Rendezvényeink, szaktanácsadási alkalmak idején szakszerű gyermekfelügyelet biztosítása.Események, képzések

Az esélynövelést, a nők munkába való visszatérésének erősítését képzések és tájékoztató rendezvények szervezésével segítjük.

Szolgáltatásaink

Segítségére vagyunk
Segítségére vagyunk
 • Kommunikációs képzések

  Célunk, hogy a képzések és programok hatására javuljon a nők munka világába történő bekapcsolódási esélye.

 • Gyermekfelügyelet

  Az anyákat gyermekfelügyeleti szolgáltatással is motiválni kívánjuk, programjaink során gyermekfelügyeletet biztosítunk. 

 • Munkaerőpiac

   A képességek, egyéni kompetenciák felmérésvel és tanácsadással segítjük a nők munkaerőpiaci pozícióját.

 • Önismereti képzések

  Az önismereti képzésekkel a résztvevők magabiztosságát, egyéni kompetenciáját, motivációját tudjuk növelni, fejleszteni.  

 • Pszichológiai tanácsadás

  Szakembereink támogató segítséget nyújtanak.

 • Vidékfejlesztés

  A nők vidék- és gazdaságfejlesztésben betölthető szerepének, új ill. hagyományos ágazatokban és szakterületeken kínálkozó lehetőségeinek bemutatása.

 

 
 
 
  
 
 

KÖVESSEN MINKET

Elérhetőségeink

Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ.

Cím,: 9330 Kapuvár, Lumniczer Sándor u. 12

Tel: +36 (96) 595-088

Top